KantineDiplomet.dk

Senior dating vinder frem, som flere seniorer bliver fortrolige med nettet

Vi kender alle til den stereotypiske senior, som ikke har andet end hån til overs for al nymodens teknologi. Ofte er internettet indbegrebet af al denne nye teknologi, hvilket følgelig betyder, at denne arketypiske senior afskyr internettet mere end noget andet. Sådan er det dog lang fra alle seniorer, der tænker.

I realiteten er mængden af seniorer på internettet dog i støt fremgang, hvilket den efterhånden har været i lang tid. Dette er delvist takket være en stor indsats fra både stat og samfund, der har bevirket at stort set alle danskere efterhånden benytter sig af de enormt praktiske dele af internettet såsom den digitale postkasse, netbank og lignende tjenester. Det er dog i ligeså høj grad grundet seniorernes gåpåmod og deres villighed til at lære denne nye teknologi. Mange seniorer har efterhånden en personlig computer eller en tablet, fordi de helt oprigtigt ønsker at følge med.

Seniorerne har fået øjnene op for online dating

Denne udvikling har imidlertid også åbnet en lidt mere rosenrød side af internettet for de ældre danskere. Datingsider for seniorer popper op som aldrig før, og det ser ud til, at der er et marked for dem, for de bliver tilsyneladende hængende.

Det giver da også god mening at lige netop seniorerne, når deres teknologiske evner kom til det, skulle kunne nyde godt af den målrettede form for dating, der ofte findes online. Dating blandt den ældre del af befolkningen har nemlig i lang tid været tabubelagt eller i hvert fald omgærdet af mystik og uvidenhed. Mange seniorer, der aldrig rigtig kom med fra ræsets start eller som har mistet en ægtefælle efter mange års ægteskab har ikke følt at det var muligt for dem at finde en ny partner at dele livet med.

En god form for dating for seniorerne

Dette er selvfølgelig delvist på grund af samfundets normer og fordomme, men den hidtidige mangel på dating til seniorer har i lige så høj grad været på grund af markedets størrelse. Der er ganske enkelt for få enlige seniorer, til at det ofte kan lade sig gøre at finde en kæreste eller ægtefælle ved et rent lykketræf. Selv hvis to enlige seniorer skulle møde hinanden er det jo på ingen måde selvsagt, at der også er en romantisk gnist. Dette problem løser den noget mere direkte dating som ofte er at finde på nettet.

På en online dating side kan man allerede via sin profil give udtryk for, hvem man er, og hvad man søger i en partner. Søger man an kæreste, som man kan dele sine interesser med eller ønsker man at giftes igen? Desuden er det muligt at sortere i de potentielle partnere, så man kun møder dem, der er jævnaldrende og som bor i en fornuftig afstand fra en selv.

Hvor unge i langt højere grad benytter sig af dates for at se, om et forhold vil holde, er dette noget mere sårbart for mange ældre. Af denne grund kan online dating også være et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle datingformer. Over datingsiderne kan du nemlig deltage i lange korrespondancer med potentielle kærester for at finde ud af, om de er den helt rigtige.

Alle disse positive faktorer er med til at få flere og flere enlige seniorer til at valfarte til disse datingsider. Selv i de mere afsidesliggende dele af landet er der en stor del af de ældre, der benytter sig af dem, så hvis håbet er intakt, så er det bare med at komme i gang.

Disclaimer