KantineDiplomet.dk

Brætspil hitter under juletræet

Så er det snart den tid på året, hvor vi stresser over at skulle nå at købe alt ind til jul, mens vi lytter til julesange, som bliver spillet på repeat hos diverse radiostationer, supermarkeder og øvrige butikker.

Det er ikke altid lige nemt at finde på de perfekte julegaver, og man vil helst undgå klicherne om at købe undertøj og sokker til sine nærmeste. Så med mindre gavemodtageren har lavet en god ønskeliste, kan det ind i mellem godt være svært, at finde de helt rigtige gaver.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal give, eller hvis du mangler at finde mandelgaven, så lyt til den nye julegavetrend og giv et brætspil. Brætspillet har siden det gamle Egypten været set i flere forskellige kulturer og samfund, og det har i flere hundrede år været en kending hos specielt børnefamilierne. På grund af brætspillets store succes, kan vi årligt se frem til nye idéer eller moderniseret gamle kendige, som kan blive føjet til vores samling. Her får du inspiration til hvilke brætspil, som kan være nogle gode julegaveideer.

Børnespillene og familiespillene som alle kan være med til

Når familierne skal vælge brætspil, skal det helst være et, som hele familien kan være med til. Det skal være sjovt og spændende, og alle skal have en chance for at kunne vinde.

For familierne med mindre børn er brætspillet ”Vildkatten” et sikkert hit, da både børn og voksne har lige svært ved at finde det rigtige objekt på brættet. Spillet handler om hurtighed, og man får virkelig sat øjnene på prøve.

Leder man efter et spil for hele familien, så er spil som ”Ordet fanger!” og ”Alias” altid sjove. Ordet fanger handler om at være hurtig til at nævne et eksempel inden for kategorier såsom skomærker, superskurke eller ord på fem bogstaver. I Alias handler det om at kunne forklare ord til sine medspillere uden at nævne selve ordet.

Er man på udkig efter årets nye hit, så er spillet ”Kuna Yala” vejen at gå. Det er et taktikspil for alle aldre, hvor det går ud på at indsamle én type fisk, uden at modspillerne gennemskuer hvilken en det er. Spillet er nomineret til årets familiespil i 2017.

Når det er de voksnes tur

Brætspil er for alle aldre, derfor er der også udgaver, specielt inden for quizspil-genren, som er beregnet til de voksne spillere. De seneste år er det specielt quizspillene ”Trivial Pursuit”, ”Bezzerwizzer” og det nyere ”Ego”, der bliver fundet frem, når man har gæster, da de er de perfekte selskabsspil, hvor alle får udfordret deres viden. Spillenes popularitet har også gjort, at de findes i flere forskellige udgaver, både i sværere version og de mere børnvenlige. Hos dette års nominerede til årets voksenspil er strategien i fokus. Spillet ”Unlock!” handler om at gennemføre et hav af farlige situationer inden for en time, for at forhindre verdens undergang. Det er altså et spil, hvor hvert sekund tæller. Det er det perfekte spil for de eventyrlystne spillere. Sidste års vinder ”Codenames” er også et sikkert hit. Her handler det om at opfinde og afkode kodeord på dit hold af agenter, uden at I bliver afsløret af modstanderne.

I kamp med elektronikken

Der er ingen tvivl om, at brætspillene, lige som så mange andre julegaver, er i hård konkurrence med forbrugerelektronik så som tablets og telefoner. Men på trods af dette, så har brætspillet en fantastisk evne til at ”holde ved”.

Brætspillets vedholdende popularitet skyldes en god portion af det velkendte i form af klassikerne, som vi alle kender fra vores barndom og så det faktum, at der hele tiden udvikles nye spil, som følger tidens trend. Det betyder, at brætspillene kan byde på noget for alle aldersgrupper og derved holde sin popularitet i den brede befolkning. Derfor finder vi masser af brætspil i flot papir under juletræet den 24. december.

 

Disclaimer