KantineDiplomet.dk

Flere og flere vælger en hjemlig bondegårdsferie

Nye tal viser, at der er flere og flere danskere, der vælger at holde ferie herhjemme i Danmark frem for at tage til udlandet for at holde ferie. Den årlige udlandstur er ellers efterhånden blevet fast tradition for mange danske familier. Typisk er det sommerferierne, som man vælger at holde under sydlige, solrige himmelstrøg. Men også man andre ferier vælger danskerne at henlægge i udlandet. At tage til udlandet på vinterferie er også blevet et stort hit over de senere år. En stor del af dem, som vælger at bliver her i landet og holde sin sommerferie, vælger at tage på bondegårdsferie rundt om i landet.

Tendensen har ellers i mange år været, at folk tog på ferie sydpå, når de havde sommerferie. Det skyldtes primært, at de gerne ville være sikre på sol og varme, når de var af sted. Der er dog flere og flere, der er begyndt at vente med at planlægge deres sommerferie, til de har en bedre ide om, hvordan vejret bliver her hjemme. Det kan endda være, at de venter helt til dagen før, de får ferie med at beslutte sig for, hvor ferien skal gå hen.

Hvis det er bragende solskin i Danmark, vælger mange at tage på en bondegårdsferie herhjemme. Hvis det omvendt regner, har de mulighed for at tage ud at rejse til et sted, hvor solen skinner. Det kan være en rigtig god løsning, da sommeren i Danmark jo som bekendt kan være rigtig lækker, hvis solen skinner. Omvendt kan det blive en lang sommer, hvis det regner hele tiden.

Det kan I opleve på en bondegårdsferie

Når I tager på bondegårdsferie som familie, er der god mulighed for jeres børn for at komme tæt på naturen og tæt på de dyr, der lever på gården. Det er en god måde for børnene at opleve noget helt anderledes end det, de typisk er vant til i deres hverdag. Specielt hvis I bor inde i byen, og der ikke er så meget tid til at tage dem ud i naturen, når I har fri fra arbejde.

Langt de fleste børn elsker dog at være tæt på naturen og at kunne være tæt på dyrene. Det vil derfor være en stor oplevelse for dem, at I tager dem med på bondegårdsferie. Derudover er det ofte en billig form for ferie i forhold til mange andre typer af ferie. Det er derfor en god mulighed for jer for at spare nogle penge på feriebudgettet. Det kan være, at I hellere vil rejse væk til vinter, hvor det er dårligt vejr i Danmark. Det kan også være, at I lige har købt et hus og derfor ikke har så mange penge til en ferie, men at I gerne vil lidt væk fra hverdagen alligevel.

En bondegårdsferie er så absolut en ferie for hele familien. Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne, samtidig med, at der er rigtig god mulighed for at få slappet af og rigtig nyde hinanden.

Mulighed for afslapning for jer som forældre

En af grundene til, at der er flere og flere, der vælger at tage på bondegårdsferie, er, at det ofte giver noget mere afslapning for jer som forældre. Når børnene kan være med til at udforske naturen eller lege på legepladsen med de andre børn, kan I slappe mere af. I kan sidde i solen med en bog og et halvt øje på børnene. Der er god tid til hinanden – og til bare at nyde livet.

På en bondegårdsferie er der også god mulighed for at møde andre børnefamilier. Der kan I aftale med dem, at I skiftes til at se efter hinandens børn, når de tumler nede på hoppepuden, så I får mulighed for at være lidt alene som voksne.

En bondegårdsferie byder altså på rigtig mange muligheder. Især børnefamilier vil med stor fordel kunne vælge denne form for sommerferie frem for ferien i sydens sol og varme.

 

Disclaimer