KantineDiplomet.dk

Bladlus er hårde ved planterne

Bladlusene er nogle af de mest irriterende insekter for haveejere. De suger saften fra planterne, hvilket i værste fald kan forårsage nedsat vækst for planterne.

Som haveejer er man selvfølgelig rigtig glad for sin have, da man typisk bruger rigtig mange timer på vedligeholdelsen af den. Derfor er det et mareridt, når bladlus ødelægger planterne, og det kan typisk være svært, at hitte på, hvad man skal stille op med problemet.

Udover at nedsætte væksten af planterne, så kan det samtidig også give virussygdomme, så man bør ikke undervurdere vigtigheden ved at få dem udryddet.

Vejret har generelt være lunt de sidste vintre, så derfor har det været et perfekt år for bladlusene som hærger overalt. Man kan med fordel bestille nyttedyr såsom mariehøns og svirrefluer, da de æder bladlusene og derfor er én af de mest effektive måder at bekæmpe bladlusene på.

Det kan tage lang tid at få styr på problemet med bladlus, da der typisk kan være en masse, så derfor skal man også være indstillet på at ville gå ind i kampen mod dem, hvis man sætter sig for det. Hvis der er rigtig mange bladlus i haven, kan det hurtigt blive uoverskueligt. Det er derfor vigtigt også at tage insektsæbe i brug, da det kan fjerne de fleste, før nyttedyrene bliver sat på opgaven.

 

Disclaimer